ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ….ΣΤΗ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ!!!! – ΑΠΟ 549€

Ημερομηνία έναρξης: 08/03

Ημερομηνία επιστροφής: 11/03

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

 

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
AΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΕ ΝΑΥΛΩΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ AEGEAN AIRLINES
4 ημέρες 08/03/19-11/03/19

1η Ημέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΠΡΟΚΟΠΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο του Ηράκλειου και αναχώρηση για την Καισάρεια. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στο Προκόπι (Urgup), στην περιοχή Νεάπολη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το σπίτι στο οποίο έζησε ο όσιος Ιωάννης ο Ρώσος επί 17 χρόνια. Σχετική παραμονή και συνεχίζουμε για το λεκανοπέδιο της Καππαδοκίας. Εδώ το έδαφος αποτελείται από ηφαιστειακό υλικό από το οποίο ξεπροβάλουν εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί που μοιάζουν με μανιτάρια, καμήλες, φώκιες ή σφήνες με άσπρη κίτρινη ή πράσινη απόχρωση. Στους μαλακούς βράχους έχουν λαξευτεί σπίτια, εκκλησίες και μοναστήρια. Βρισκόμαστε στην καρδιά της ηφαιστιογενούς Καππαδοκίας. Η περιοχή αυτή χάρη στην ομορφιά της και τους βυζαντινούς θησαυρούς που διαθέτει έχει μπει στον κατάλογο της Ουνέσκο με τα μνημεία που αποτελούν κληρονομιά της ανθρωπότητας. Θα δούμε το Κόραμα, το υπαίθριο μουσείο της Καππαδοκίας. Ένας χώρος με άγρια φυσική ομορφιά όπου βυζαντινοί μοναχοί λάξευσαν εκατοντάδες εκκλησίες με ανεκτίμητες τοιχογραφίες από τον 9ο – 14ο αιώνα. Η πιο εντυπωσιακή από όλες είναι η Τοκαλι με αγιογραφίες από την ζωή του Ιησού. Συναντά κανείς λοιπόν στο βάθος της κοιλάδας κώνους, κολόνες, πύργους, πυραμίδες ή βελόνες των οποίων το ύψος φτάνει μέχρι και τα τριάντα μέτρα. Συνεχίζουμε για το Ουτσχισάρ <<Μνημείο Εθνικής Κληρονομιάς>> ένα 25όροφο υπόσκαφο κτίσμα που χρησιμοποιήθηκε από Ρωμαίους, Βυζαντινούς και Σελτζούκους. Θα δούμε την κοιλάδα των περιστεριών με την πανοραμική θέα για φωτογραφίες. Θα συνεχίσουμε για την Άβανο περνώντας δίπλα από το Τσαβουσίν και διασχίζοντας τον κόκκινο (Άλυ) ποταμό από τις όχθες του οποίου βγαίνει ο πηλός που κατασκευάζονται τα περίφημα κεραμικά της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση .
3η Ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό και αναχώρηση με το πούλμαν όπου πρώτη στάση μας θα είναι η Σινασσός. Η Σινασσός ένα από τα τέσσερα – πέντε ελληνόφωνα χωριά που υπήρχαν στην περιοχή μέχρι το 1924. Θα δούμε την εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην πλατεία του χωριού. Θα δούμε τους οικισμούς της Καππαδοκικής πόλης γεμάτους με ελληνικά αρχοντικά, όπως το αρχοντικό του Ρίζου, δείγμα των σπουδαίων κατοικιών της εποχής, τρωγλοδυτικές κατοικίες και το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Νικολάου.. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε μέσω Νεάπολης να επισκεφτούμε την Μαλακοπή και την υπόγεια πόλη (κατακόμβες) της περιοχής. Είναι χτισμένες σχεδόν 85 μέτρα κάτω από την γη και χρησιμοποιήθηκαν για να γλυτώσουν από τις επιδρομές των Αράβων. Ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

• TASSARAY HOTEL URGUP 4*
Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 574 €
Επιβάρυνση μονοκλίνου 40 €

• DINLER HOTEL URGUP 5*
Τιμή κατά άτομο σε δίκλινο 595 €
Επιβάρυνση μονοκλίνου 55 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 Αεροπορικά εισιτήρια ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ με Aegean Airlines
 Φόροι αεροδρομίων .
 1 βαλίτσα 23 kg και 1 χειραποσκευή 8 kg
 Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
 3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
 Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο.
 Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης,
 Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
 Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς χώρους και όπου απαιτείται
 Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα, Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.
 Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία όπου απαιτείται.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ