ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΩΤΙΣΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΔΕΛΦΟΥΣ – 320€

Ημερομηνία έναρξης: 26/12

Ημερομηνία επιστροφής: 31/12

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΩΤΙΣΑ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΔΕΛΦΟΥΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 26/12/18-31/12/18

1η μέρα : ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα :ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Άφιξη νωρίς το πρωί στον Πειραιά. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την καρδιά της Ρούμελης, την Ευρυτανία (πρωτεύουσα το Καρπενήσι). Στάση στα Καμμένα Βούρλα για καφέ και στη συνέχεια αναχώρηση μέσω των λουτρών Υπάτης για την Μόνη Αγάθωνος προσκύνημα στο σκήνωμα του Αγίου Βησσαρίωνα, σχετική παραμονή Αργά το μεσημέρι άφιξη στο Καρπενήσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας..
3η μέρα : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Μοναστήρι της Παναγίας της Προυσού (33 χιλιόμετρα). Διαδρομή υπέροχη. Για να επισκεφτούμε το ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΙΟ, παραδοσιακό χωριό που το 1962 έπαθε κατολίσθηση και εξαφανίστηκε το μισό χωριό. ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ, μεγάλο παραδοσιακό χωριό με πολλά όμορφα, γραφικά δρομάκια και υπέροχα κτίρια. Το μεσημέρι προαιρετικά παραδοσιακό φαγητό (σουβλιστό αρνί ,κοκορέτσι , πίτες , σαλάτες κ.λ.π. ). Κατάληξη ΠΡΟΥΣΟΣ, με το ξακουστό μοναστήρι, αποτελεί τόπο προσκυνήματος πιστών απ’ όλη την Ελλάδα. Εδώ βρίσκεται η εικόνα που μετέφερε το 829 μ.Χ. κάποιος ονομαζόμενος Διόνυσος από την Προύσα της Μικράς Ασίας για να την γλιτώσει από την καταστροφή λόγω των εικονομαχιών. Ο Διόνυσος στη μεταφορά έχασε την εικόνα και λέγεται ότι μόνη της η Παναγία πήγε στη σπηλιά όπου και βρίσκεται το Μοναστήρι. Κατά τη διαδρομή έκανε τα πατήματα τα οποία συναντούμε πάνω στα βράχια. Την εικόνα τη ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς στην Πάτμο. Επιστρέφοντας προαιρετικά φαγητό το μεσημέρι στο χωριό Γαύρος δίπλα στον ποταμό Καρπενησιώτη. Προαιρετικό παραδοσιακό φαγητό και πέστροφα από το ποτάμι στη ταβέρνα του Ψαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4Η μέρα: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ
Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα παραδοσιακά χωριά. ΚΟΡΙΣΚΑΔΕΣ, από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής. Εδώ έγινε η πρώτη Εθνοσυνέλευση της κυβέρνησης του βουνού αργότερα στο ιστορικό Κεφαλόβρυσο με το μνημείο του Μάρκου Μπότσαρη . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χιονοδρομικό κέντρο σχετική παραμονή επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η μέρα : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΟΒΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών και την Αράχοβα. Στάση για καφέ και για αγορές των παραδοσιακών προϊόντων. Αναχωρούμε στην συνέχεια για το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο , τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω.
6η μέρα : ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Νωρίς το πρωί άφιξη στο Ηράκλειο.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 320€ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : + 80
ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ + 45€ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.

Περιλαμβάνονται:
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιά – Ηράκλειο σε τετράκλινες εσωτερικές ΑΒ4 καμπίνες με Μινωικές Γραμμές.
• 3 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό παραδοσιακό ξενοδοχείο με πρωινό , πάνω στην πλατεία στο Καρπενήσι.
• 2 γεύματα ή δείπνα.
• Εκδρομές – περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο σας.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Συνοδός του γραφείου μας
• Μόνιμο πούλμαν στη διάθεση των εκδρομέων.
• Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
• Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής τον πληρώνετε στο ξενοδοχείο σας.
• Ότι είναι προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Μερικές Πληροφορίες για το Καρπενήσι.
Το Καρπενήσι πρωτοχτίστηκε τα Βυζαντινά χρόνια. Βρίσκεται στους πρόποδες του Βελουχιού. Η πόλη έζησε πολλές καταστροφές από τους Τούρκους, Αρβανίτες, Αλβανούς. Εκεί τον 18ο αιώνα λειτούργησε η περίφημη σχολή Ευγένιου Γιαννούλη του Αιτωλού, απ’ την οποία βγήκαν πολλοί και ικανοί δάσκαλοι του γένους, όπως ο Αναστάσιος Γόρδιος, Γρηγόρης Μάνεσης και άλλοι. Είναι πόλη με μεγάλη τουριστική κίνηση περισσότερο το χειμώνα, λόγω του χιονοδρομικού κέντρου που διαθέτει.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ