ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ -ΛΑΡΙΣΣΑ – ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ – 340€

Ημερομηνία έναρξης: 14/03

Ημερομηνία επιστροφής: 20/03

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ ΛΑΡΙΣΣΑ – ΒΟΛΟΣ – ΠΗΛΙΟ 14 – 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Πέμπτη 14/03/19: Συγκέντρωση στο Ζαρό μεταφορά στο λιμάνι Ηρακλείου επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για τον Πειραιά.

Παρασκευή 15/03/19: Άφιξη στον Πειραιά και άμεση αναχώρηση με ενδιάμεσους σταθμούς για την λίμνη του Ταυρωπού ή Πλαστήρα όπως είναι περισσότερο γνωστή. Εδώ θα δούμε πόσο αρμονικά συνεργάστηκε η φύση με τον ανθρώπινο παράγοντα δημιουργώντας όχι μόνο ένα καταπληκτικά όμορφο τοπίο αλλά και ένα σπάνιο βιότοπο. Θα δούμε τα γραφικά χωριά της λίμνης και το τεχνικό έργο του φράγματος. Με προορισμό τα Τρίκαλα θα φθάσουμε μέχρι το Μουζάκι και το γεφύρι του Αγίου Βησαρίωνα στην Πύλη. Άφιξη στα Τρίκαλα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και πρώτη γνωριμία με την μικρή αλλά πολύ όμορφη πόλη.

Σάββατο 16/03/19: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια ιδιαίτερη περιοχή για την μοναδική σε όλο τον κόσμο μοναστική πολιτεία των Μετεώρων. Κτισμένα πάνω στο πέτρινο αυτό επιβλητικό τοπίο, 24 μοναστήρια, (σήμερα λειτουργούν και είναι επισκέψιμα μόνο έξη), προκαλούν τον θαυμασμό κάθε επισκέπτη. Θα επισκεφθούμε την μονή του Αγίου Στεφάνου και του Μεγάλου Μετεώρου (αν παραμένει ανοικτή). Επόμενος σταθμός μας το γραφικό Μέτσοβο. Πατρίδα των εθνικών ευεργετών Αβέρωφ – Τοσίτσα (το αρχοντικό τους λειτουργεί ως μουσείο), τα χαρακτηριστικά ηπειρώτικα κτίσματα, και την πολύ αξιόλογη πινακοθήκη του Ε.Αβέρωφ (με πίνακες και γλυπτά σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών). Ελεύθερος χρόνος για να δείτε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία, να περπατήσετε στα γραφικά πέτρινα σοκάκια, και να δοκιμάσετε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. Το απόγευμα επιστροφή στα Τρίκαλα. Σας προτείνουμε βόλτα κοντά στο Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη, ή να απολαύσετε κάθε λογής μεζεδάκια σε κάποιο από τα γνωστά τσιπουράδικα της πόλης.

Κυριακή 17/03/19: Πρωινό στο ξενοδοχείο και σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το κάστρο, να δείτε την αρχαιολογική συλλογή του Πουλιανίτη Το εκκλησιαστικό μουσείο, το Κουρσούμ τζαμί, τις υπέροχες εκκλησίες και τον χώρο του Ασκληπιείου. Το μεσημέρι αναχώρηση για τον Βόλο με μικρή στάση στην Λάρισσα. Άφιξη και τακτοποίησηστο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με το διαμάντι του Παγασητικού. Την πατρίδα των Αργοναυτών.

Δευτέρα 18/03/19: Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μαγικό βουνό των Κενταύρων, σε μια εποχή που χιλιάδες χρώματα τυλίγουν την φύση, πετώντας το σκέπασμα του χειμώνα. Ένας μοναδικός γύρος του Πηλίου μέσα από τα χωριά Πορταριά, Βυζίτσα, Μηλιές, Αργαλαστή και όπου ακόμη ο χρόνος μας επιστρέψει. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Βόλο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας.

Τρίτη 19/03/19: Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Το μεσημέρι πέρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στον Πειραιά, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες. Αναχώρηση για το Ηράκλειο.

Τετάρτη 20/03/19: Άφιξη στο Ηράκλειο. Τέλος εκδρομής.

ΤΙΜΗ:

340 € Το άτομο σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με Μινωικές γραμμές.
• Δύο διανυκτερεύσεις στα Τρίκαλα .
• Δύο διανυκτερεύσεις στο Βόλο
• Πρωινό κάθε μέρα.
• Μεταφορές και εκδρομές όπως αυτές αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
• Συνοδός του γραφείου μας για όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Φόροι.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
• Είσοδοι σε μουσεία ή άλλους χώρους
• Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου 70 €
• Επιβάρυνση ημιδιατροφής 25 € το άτομο

Σημείωση:
• Την τελευταιά ημέρα μπορούμε να αναχωρήσουμε νωρίτερα, μετά το πρωινό ώστε να επισκεφθούμε τον Γοργοπόταμο και την Ιερά μονή Παναγίας Γοργοεπικόου.

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ