ΜΠΑΝΣΚΟ – 245€

Ημερομηνία έναρξης: 22/12

Ημερομηνία επιστροφής: 26/12

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Φιλιππούπολη – Σόφια – Ρίλα – Μπλαγκόεβγραντ – Σαντάνσκι

Αναχώρηση : 22/12/2018      Διάρκεια εκδρομής : 5 μέρες

1 ΗΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ –ΜΠΑΝΣΚΟ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για το Μπάνσκο με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό( έξοδο ατομικά).Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ,μέσα σε καταπληκτικό ελατοδάσος. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση και για να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2 ΗΜΕΡΑ : ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ιστορική Φιλιππούπολη. Άφιξη και ακολουθεί πεζή ξενάγηση στην παλαιά πόλη με τα γραφικά δρομάκια και τα παλιά αρχοντικά. Οι Μιναρέδες Ντζουμαγια και Ιμαρέτ, το Αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο, το σπίτι – Μουσείο Κουγιουμτζόγλου και η εκκλησία Κωνσταντίνου & Ελένης είναι από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Μετά το τέλος της περιήγησης θα έχετε χρόνο στη διάθεση σας για να κάνετε τη βόλτα σας και να απολαύσετε τον καφέ σας και το γεύμα σας σε κάποιο από τα café – εστιατόρια της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Μπάνσκο. Δείπνο , διανυκτέρευση.

3 ΗΜΕΡΑ :Σόφια

Πρωινό και αναχώρηση για τη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, την όμορφη πόλη της Σόφιας. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στη πόλη . θα δούμε τη Βουλή , το Προεδρικό Μέγαρο , την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης .Θα δούμε ακόμη την πανεπιστημιούπολη , το μνημείο του Άγνωστου στρατιώτη που βρίσκεται στην είσοδο της εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, το τζαμί Βanya Bashi, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με το Θεόρατο θόλο της. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στην αγορά της πόλης . Επιστροφή αργά το βράδυ στο Μπάνσκο , δείπνο και διανυκτέρευση.

4ΗΜΕΡΑ : Μπάνσκο –Ριλά – Μπλαγκόεβγκραντ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Ρίλα  (καιρού επιτρέποντος), όπου θα επισκεφθούμε το ιστορικό μοναστήρι και το μουσείο του, με τα ανεκτίμητα κειμήλια. Στη συνέχεια μεταφορά στο Μπλαγκόεβγκραντ. Η πόλη είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της νοτιοδυτικής Βουλγαρίας . Βρίσκεται στην κοιλάδα του Ποταμού Στρυμόνα , στους πρόποδες των βουνών Ρίλα και Πιρίν , 100 χιλιόμετρα νότια από τη Σόφια , κοντά στα σύνορα με τη πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το Μπλαγκόεβγκραντ διαθέτει ένα πεζοδρομημένο κέντρο με  αρχιτεκτονική διατηρημένη του 19ου αιώνα , με πολλά εστιατόρια , καφέ και μπουτίκ. Η πόλη είναι αδελφοποιημένη με τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο και διανυκτέρευση.

5 ΗΜΕΡΑ : ΜΠΑΝΣΚΟ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ – ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις . θα πραγματοποιήσουμε και μια σύντομη στάση στο Σαντάνσκι. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα.

 

Περιλαμβάνονται :

  • Μεταφορές – εκδρομές με πολυτελή πούλμαν
  • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Περιηγήσεις , εκδρομές όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός στη Σόφια
  • Έμπειρος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλεια έως 75 ετών.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι μουσείων και ιστορικών αρχαιολογικών χώρων, ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό η προτεινόμενο .

 

 

Τιμή συμμετοχής κατ’ατομο

Ξενοδοχείο Early Booking 2κλινο 1κλινο Παιδι

(2-12 ετών)

Green Life 4* 245€ 265€ +80€ 195€
Lion 4* 275€ 295€ +80€ 195€

*Υποχρεωτικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Green Life  κόστος 39€/ ενήλικας , 19€ παιδί έως 12 ετών.

*Προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο Lion κόστος 39€ / ενήλικας , 19€ / παιδί έως 12 ετών.

 

 

ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ