This tour has expired

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ  – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Duration:
4 ημέρες
Transport:
Οδική εκδρομή
Tour Type:
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ
Location:

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ 2024

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ  – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

4 Ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
Αναχώρηση 3 Ιανουαρίου (βράδυ), επιστροφή 8 Ιανουαρίου (πρωί)

Τετάρτη 03/01/2023, Ηράκλειο – Πειραιάς – εν πλω
Ώρα 19.30 συγκέντρωση στο λιμάνι  Ηρακλείου (Επιβατικό Σταθμό). Επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους για Πειραιά.

Πέμπτη 04/01/2024, Πειραιάς –  Ισθμός – Πανόραμα λίμνης Τριχωνίδας –  Ξενοδοχείο
Άφιξη στον Πειραιά, αποβίβαση και άμεση αναχώρηση με το λεωφορείο. Στάση για πρωινό καφέ στην περιοχή του Ισθμού και συνεχίζουμε μέσω της καλωδιακής γέφυρας Ρίου – Αντίρριου για το γοητευτικό «πέλαγος» της Αιτωλοακαρνανίας, τη λίμνη Τριχωνίδα . Παραλίμνια διαδρομή με φόντο τις φυσικές ομορφιές και την απεραντοσύνη της μεγαλύτερης και καθαρότερης  φυσική λίμνης της Ελλάδας, στα γαλήνια νερά της οποίας καθρεπτίζονται οι γύρω βουνοκορφές. Στον γραφικό παραλίμνιο οικισμό της Κάτω Μυρτιάς με τα ιαματικά λουτρά, τα πελώρια πλατάνια και τους απέραντους ευωδιαστούς πορτοκαλεώνες θα ατενίσουμε το μαγευτικό ορίζοντα της λίμνης και θα επισκεφθούμε τον παλαιό ανακαινισμένο νερόμυλο, τη νεροτριβή και τον εντυπωσιακό καταρράκτη. Αφού ξεκουραστούμε θα ανηφορήσουμε στις δασωμένες πλαγιές του Παναιτωλικού για να επισκεφθούμε την ιστορική Μονή Αγίας Παρασκευής (16ου αι.) και το «Κρυφό Σχολειό» στην κρύπτη της, με τα κέρινα ομοιώματα των μαθητών και του καλογεροδιδάσκαλου,  στο οποίο έμαθε τα πρώτα του γράμματα ο Όσιος Κοσμάς ο Αιτωλός και ακολούθως το πανέμορφο «μπαλκόνι» της Τριχωνίδας,  Θέρμο, Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και ιστορικές κωμοπόλεις της χώρας μας  χτισμένη ανάμεσα με  απαλούς καταπράσινους λόφους με αιωνόβια πλατάνια και  άφθονα νερά. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια για να θαυμάσετε την ιδιαίτερη  παραδοσιακή αρχιτεκτονική, επισκεφθείτε το εξαιρετικό Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου με σπουδαία εκθέματα από την αρχαία ομώνυμη πόλη που ήταν το σημαντικότερο διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο της Αιτωλικής Συμπολιτείας και την ευρύτερη περιοχή, ξαποστάστε στη κεντρική ολοζώντανη  πλατεία με τις λίθινες πλάκες, τα χαρακτηριστικά πέτρινα κτήρια ολόγυρα, τα γάργαρα νερά της ξακουστής πηγής «Κεφαλόβρυσο» και τα παραδοσιακά καφενεία και ταβερνάκια σε κάποιο από τα οποία μπορείτε να γευματίσετε. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην  παραθαλάσσια καστροπολιτεία της  Ναυπάκτου.-Διανυκτέρευση

Παρασκευή 05/01/2024, Ονειρεμένη ορεινή Ναυπακτία: Ψηλά στα Κράβαρα! 
Πρωινό. Ανηφορίζουμε στην μοναδικού φυσικού κάλλους Ορεινή Ναυπακτία με τα πυκνά δάση, τις κατάφυτες ρεματιές, τις πολλές πηγές και τον καθαρό βουνίσιο αέρα. Περνάμε διαδοχικά τα πανέμορφα ορεινά χωριά Λιμνίτσα, Τερψιθέα, Ελατού – όνομα και πράμα- και καταλήγουμε στην  αλπική Άνω Χώρα (υψόμ. 1.100 μ.), το πιο ζωντανό και πιο δημοφιλές ιστορικό κεφαλοχώρι της Ορεινής Ναυπακτίας, με μαγική φύση, κελαρυστά ρυάκια και υπέροχη αρχιτεκτονική. Σημείο αναφοράς του χωριού αποτελεί το πλακόστρωτο κέντρο με τη μικρή αγορά και την κεντρική πλατεία όπου δεσπόζει ο επιβλητικός ναός της Αγίας Παρασκευής, καθώς και  ο εμβληματικός «Καρνάβαλος» το μικρό παλιό λεωφορείο που μέχρι το 1983 ένωνε την Άνω Χώρα και τα γύρω χωριά με τη Ναύπακτο. Ανέμελες βόλτες στα γραφικά δρομάκια, ανάμεσα στα παλιά λιθόκτιστα σπίτια παραδοσιακού στιλ, με συντροφιά το κελάρυσμα από τις βρύσες και τα ρυάκια και φόντο τη συγκλονιστική  θέα στο υπέροχο ορεινό τοπίο με τις ατέλειωτες βουνοκορφές. Χρόνος για ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα  ελεύθερο για βόλτα  στο σήμα κατατεθέν της Ναυπάκτου το κουκλίστικο βενετσιάνικο λιμανάκι. Διανυκτέρευση

Σάββατο 06/01/2024, Δυτική Ορεινή Ναυπακτία
Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετική συμμετοχή στη Θεία λειτουργία των Θεοφανίων και τον καθαγιασμό των υδάτων στo γραφικό βενετσιάνικό λιμανάκι. Μετά συνεχίζουμε το ονειρεμένο οδοιπορικό μας στο δασοσκέπαστο δυτικό τμήμα της ορεινής Ναυπακτίας. Κατά τη διαδρομή μας θα συναντήσουμε τη Σίμου ή  Σίμο, το κατεξοχήν μαστοροχώρι της Ναυπακτίας, με παλιά πετρόκτιστα σπίτια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, εντυπωσιακά δομημένα από ντόπιους μάστορες. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το ιδιαίτερου κάλλους ιστορικό κεφαλοχώρι Πλάτανος, γνωστό και ως  «το χωριό των γραμμάτων», καθώς  από το 1855 διέθετε δικό του αξιόλογο σχολείο,  με αναλλοίωτο χαρακτήρα και εκπληκτική φύση. Βόλτα στα λιθόστρωτα δρομάκια, ανάμεσα σε πετρόκτιστα καλοφτιαγμένα αρχοντικά και διώροφα σπίτια εξαιρετικής ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν την ευμάρεια των κατοίκων του από τον 19ο αι έως  και τις αρχές του 20ου αι. Χρόνος για ξεκούραση και καφέ στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία του Αγίου Νικολάου με τον αιωνόβιο πλάτανο, όπου δεσπόζει η ομώνυμη εκκλησία με τα πυργωτά καμπαναριά. Κατόπιν (καιρού επιτρέποντος ) θα κατευθυνθούμε προς τον αλπικό παράδεισο του περίφημου  “ανεμοδαρμενου διάσελλου” και θα καταλήξουμε στο ξακουστό Χάνι του Λιόλιου ένα από τα ιστορικότερα και παλαιότερα χάνια της Ελλάδας,  το οποίο στέκεται ανάμεσα στα φουντωτά έλατα από το 1819 και σύμφωνα με ιστορικές πηγές την περίοδο της επανάστασης του 1821,σε ένα από τα κτίριά του, που σώζεται μέχρι σήμερα, είχε φιλοξενηθεί τραυματίας ο σπουδαίος ήρωας Γ. Καραΐσκάκης; Χρόνος για προαιρετικό γεύμα απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα προς τις γύρω βουνοκορφές και τις ελατοσκέπαστες πλαγιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Κυριακή 07/΄01/2024, Αλπική λίμνη Τσιβλού – Ζαρούχλα – Πειραιάς – εν πλω
Πρωινό.  Με τις αποσκευές μας αναχωρούμε με κατεύθυνση τις δασωμένες  πλάγιες του Χελμού και φθάνουμε σε ένα πανέμορφο δάσος, με καστανιές, έλατα και πεύκα, στο κέντρο του οποίου ξεπροβάλλει  η  καταγάλανη υδάτινη επιφάνεια της Αλπικής φυσικής Λίμνης Τσιβλού. Αφού χορτάσουμε ωραίες εικόνες και ρομαντικές βόλτες στις δασωμένες όχθες της, θα έχουμε χρόνο για ξεκούραση και καφέ. Συνεχίζουμε για την κοντινή Ζαρούχλα, ένα παραδοσιακό πέτρινο χωριό περικυκλωμένο από έλατα,  καστανιές και τρεχούμενα νερά  που τα  τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε σημαντικό ορεινό θέρετρο της περιοχής. Μαγική φύση, πέτρινα σπίτια, αναστηλωμένα πυργόσπιτα, το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι, που πηγάζει από τον Χελμό και διαρρέει το χωριό και ο πολυσύχναστος κεντρικός πεζόδρομος με τους σικάτους ξενώνες, τα παραδοσιακά  καταστήματα και ταβερνάκια  συνθέτουν ένα άκρως εντυπωσιακό σκηνικό που θα μας μείνει αξέχαστο. Μετά από μια όμορφη βόλτα στο χωριό, χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα. Πορεία προς τον Πειραιά με ενδιάμεση στάση για απογευματινό καφεδάκι. Το βράδυ απόπλους για το Ηράκλειο.

Δευτέρα 08/01/2024, Ηράκλειο Άφιξη στο Ηράκλειο το πρωί ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ατομικές τιμές (κανονικές)

Στην οικ. θέση (Deck) του πλοίου

Σε καμπίνες ΑΒ3 ή ΑΒ4

Ενήλικας σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

308€

328€

Παιδιά  5 – 12 ετών σε  TPL or family room Βρέφη/νήπια έως 4 ετών δωρεάν

248€

258€

Μονόκλινο δωμάτιο                 

298€ + 75 €

328€ + 75 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο στη θέση της επιλογής σας (σε Οικ. θέση ή σε ΑΒ3/ΑΒ4).
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε  επιλεγμένο ξενοδοχείο  3*** στη Ναύπακτο με πρωινό σε μπουφέ.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων
  • Διέλευση της γέφυρας Ρίο – Αντίρριο – Ρίο
  • Ομαδική Ασφάλεια Ταξιδιού.
  • Ενημερωτικό έντυπο εκδρομής
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Φόρος διανυκτέρευσης. Είσοδοι σε Μουσεία & επισκέψιμους χώρους με εισιτήριο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: – Οι παιδικές τιμές ισχύουν όταν τα παιδιά μένουν σε δωμάτιο με δύο ενήλικες.
Εγγραφές μόνο με προκαταβολή100€ ανά άτομο έως και 20 μέρες πριν την αναχώρηση. Εξόφληση όλου του ποσού τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Για εγγραφές σε λιγότερες από 20 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται απευθείας εξόφληση όλου του ποσού.
– Για ακυρώσεις σε λιγότερες από 20 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται κράτηση από 30% έως 100% του ποσού της εκδρομής ανάλογα με τις ημέρες της ακύρωσης πριν την αναχώρηση.
– Το παρόν πρόγραμμα έχει εκδοθεί καιρό πριν και ισχύει μόνο στην περίπτωση φυσιολογικών για την εποχή του καιρικών φαινομένων, καθιερωμένων εορταστικών δρώμενων κ.ά. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί αναλόγως σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες.
ΠΡΟΣΟΧΗ Οι early booking τιμές ισχύουν για εγγραφές με προκαταβολή έως 25 Νοεμβρίου. Για εγγραφές μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής ισχύουν οι κανονικές τιμές .

ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΗ ΟΡΕΙΝΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ  – ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ

Discount:

Special offer