ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Duration:
5 ημέρες
Transport:
Οδική εκδρομή
Tour Type:
ΠΑΣΧΑ 2024
Location:

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗ ΡΟΥΜΕΛΗ

ΑΛΠΙΚΗ ΓΟΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΟΙΤΗΣ – ΥΠΑΤΗ – ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ «ΤΑΞΙΔΙ» ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ

5 ΗΜΕΡΕΣ ( 4 διανυκτερεύσεις  στο ξενοδοχείο)
Αναχώρηση 02 Μαΐου (βράδυ), επιστροφή 08 Μαΐου (πρωί)

Με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο), Αναστάσιμο δείπνο και εορταστικό πασχαλινό γεύμα σε μπουφέ μα ζωντανή μουσική 

Μ. Πέμπτη 02 Μαΐου, Ηράκλειο –Πειραιάς- εν πλω
Ώρα 19.30 συγκέντρωση στον Λιμενικό Σταθμό Ηρακλείου. Απόπλους  για Πειραιά στις 21.00. Διανυκτέρευση εν πλω

Μ. Παρασκευή 03 Μαΐου, Μονή Αγάθωνα – αξιοθέατα ιστορικής κωμόπολης Υπάτης  – Λουτρόπολη Υπάτης
Άφιξη στον Πειραιά. Αποβίβαση και άμεση αναχώρηση με το λεωφορείο (ενδιάμεση στάση για πρωινό καφέ) για την περιποιημένη ιστορική Μονή Αγάθωνος, στην  «καρδιά» πυκνού ελατόδασους στην κατάφυτη Οίτη. Στο μεγαλόπρεπο καθολικό  του 16ου  αι. φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και το άφθαρτο σκήνωμα του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, ενώ από το μπαλκόνι της μονής η θέα στην γύρω μαγική φύση είναι συγκλονιστική. Αφού παρακολουθήσουμε την κατανυκτική τελετή της Αποκαθήλωσης, συνεχίζουμε για τη ιστορική κωμόπολη Υπάτη. Επίσκεψη στο εξαιρετικό Βυζαντινό Μουσείο που στεγάζεται στο αναστηλωμένο πέτρινο κτήριο του καποδιστριακού στρατώνα, βόλτα μέχρι τον πέτρινο νερόμυλο του Ματσούκα και τον θορυβώδη καταρράκτη στην είσοδο της μικρής κωμόπολης, ξεκούραση στην περιποιημένη πλατεία με τα παραδοσιακά καφενεία και προαιρετικό γεύμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη γοητευτική Λουτρόπολη Υπάτης. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή βόλτα μέχρι το κοντινό καταπράσινο πάρκο της Λουτρόπολης με τα  θεόρατα  δέντρα, το φυσικό ρήγμα των ιαματικών πηγών που μοιάζει με  κρατήρα ηφαιστείου και την εξωτερική  πισίνα  με το ζεστό ιαματικό νερό. Δείπνο με νηστίσιμα. Το βράδυ θα παραστούμε στην Ακολουθία  του Επιταφίου. Διανυκτέρευση

Μ. Σάββατο 04 Μαΐου,  Λίμνη Πλαστήρι, το αλπικό «στολίδι» των Αγράφων – Καρδίτσα
Πρωινό. Αναχωρούμε με κατεύθυνση τον δασωμένο ορεινό όγκο των Αγράφων, στις  ελατοσκέπαστες πλαγιές  των οποίων φωλιάζει η μαγευτική λίμνη Πλαστήρα, γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», λόγω της ασύγκριτης αλπικής ομορφιάς της,  που δημιουργήθηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο σημείο που ο ποταμός Ταυρωπός ή Μέγδοβας συναντούσε στα νότια τον Αχελώο. Πρώτος σταθμός μας η ιστορική  Μονή Κορώνης (12ου αι.) με τη χαρακτηριστική  ηπειρώτικη αρχιτεκτονική που αγναντεύει από ψηλά τη λίμνη και τον θεσσαλικό κάμπο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας πλάι στις καταπράσινες όχθες με απίστευτα ανοιξιάτικα χρώματα και αρώματα, δαντελωτά φιόρδ και γραφικά παραλίμνια χωριουδάκια απολαμβάνοντας τη θέα στις γύρω επιβλητικές βουνοκορφές που καθρεπτίζονται στα καταγάλανα νερά της λίμνης και καταλήγουμε στο εντυπωσιακό τοξωτό φράγμα . Περπατήστε κατά μήκος του φράγματος για να αγναντέψετε την υδάτινη επιφάνεια της  λίμνης  και το κατάφυτο νησάκι Νιάγκα,. εξερευνήσουμε την  μικρή  υπαίθρια αγορά παραδοσιακών τοπικών προϊόντων. Επόμενος σταθμός μας η ειδυλλιακή πλαζ του Λαμπερού. Χρόνος για  αναζωογονητικούς περιπάτους στις όχθες και για προαιρετικό γεύμα. Απογευματινό καφεδάκι στην γοητευτική πόλη Καρδίτσα και βόλτα στο τεράστιο , καταπράσινο πάρκο Παυσίλυπο, με τα θεόρατα δέντρα, τα λουλούδια  και τα πολύχρωμα παγώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παραστούμε στην τελετή της Αναστάσεως και μετά  θα απολαύσουμε το  Αναστάσιμο δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! Κυριακή του Πάσχα 05 Μαΐου, Αξέχαστη Ρουμελιώτικη Ανάσταση στην Υπάτη
Πρωινό. Χρόνος ελεύθερος. Περπατήστε στη γοητευτική λουτρόπολη για να ζήσετε από κοντά την ατμόσφαιρα της ρουμελιώτικης Λαμπρής με το έντονο ελληνικό χρώμα και το ιδιαίτερο άρωμα παράδοσης. Κάθε γειτονιά αποτελεί εορταστικά ανταμώματα οικογενειών και αγαπημένων προσώπων, αφού όλοι μαζί συγκεντρώνονται γύρω από τους περίφημους «λάκκους» και  τις  σούβλες στη σειρά, ενώ τριγύρω στήνεται τρικούβερτο γλέντι που διαρκεί ως αργά! Κατόπιν μπορείτε να συμμετέχετε  στο ψήσιμο του  οβελία στο ξενοδοχείο. πίνοντας το ουζάκι ή το τσιπουράκι σας. Ακολουθεί εορταστικό γεύμα με πασχαλινά ρουμελιώτικα εδέσματα και ζωντανή μουσική. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην ιστορική κωμόπολη της Υπάτης, όπου θα παραβρεθούμε στα ρουμελιώτικα πασχαλινά έθιμα της περιοχής που χάνονται στα βάθη των αιώνων. Αρχικά θα παρακολουθήσουμε Εσπερινό της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και έπειτα στο προαύλιο του ναού θα δούμε τους ντόπιους κατοίκους που είναι ντυμένοι με παραδοσιακές στολές, να ψέλνουν το “Χριστός Ανέστη” και να χορεύουν τον Χορό της Αγάπης, με τους Ιερείς να “σέρνουν” πρώτοι τον χορό. Μετά  το ξεχωριστό έθιμο, του “Καψίματος του Ιούδα”, ακολουθεί λαϊκό πανηγύρι με παραδοσιακά χορευτικά, άφθονο κρασί και ντόπια ψητά, στην κεντρική πλατεία της Υπάτης σε ιδιαίτερα γιορτινή ατμόσφαιρά! Διαν/ση

Δευτέρα του Πάσχα 06 Μαΐου, Παύλιανη – Ι. Μονή Δαμάστας – Συναρπαστικό «ταξίδι» στο…σύμπαν
Πρωινό. Πρωινό.  Αναχωρούμε για την ιστορική Μονή Δαμάστας που δεσπόζει σε μια  δασωμένη πλαγιά του όρους Καλλίδρομο και  αγναντεύει από ψηλά την κατάφυτη κοιλάδα του Σπερχειού και τον Μαλιακό κόλπο. Συνεχίζουμε προς τον αλπικό ορεινό όγκο της γλυκιάς Οίτης ,με τις καταπράσινες πλαγιές και τα απέραντα δάση και οδηγούμαστε   στην πολύχρωμη Παύλιανη, ένα πανέμορφο ορεινό κεφαλοχώρι, χωμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος, με παραδοσιακή αρχιτεκτονική, υπέροχες ζωγραφιές παντού και απέραντη θέα. Βόλτα στο χωριό και μετά στο παραμυθένιο φυσικό πάρκο αναψυχής των πηγών του Ασωπού με την πρωτότυπη κρεμαστή  γέφυρα – πιάνο που παίζει μουσική καθώς την διασχίζετε, το Μουσείο Υδροκίνησης, τα μονοπάτια, τα κελαρυστά ρυάκια, τα ξύλινα γεφυράκια, τους καταρράκτες, τα πελώρια δέντρα, τα δεντρόσπιτα, τις κούνιες, τις αιώρες και τις πινακίδες με τα ευφάνταστα μηνύματα, όπου θα ζήσουμε  αξέχαστες  στιγμές ξεγνοιασιάς  και παιχνιδιάρικης διάθεσης. Προαιρετικό γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή για  μια βουτιά ευεξίας και χαλάρωσης στην εξωτερική  πισίνα της λουτρόπολης  με το ζεστό ιαματικό νερό. Δείπνο. Το βράδυ θα ζήσουμε μια συναρπαστική και πρωτόγνωρη εμπειρία! Από το πλανητάριο του εξαιρετικού Κακογιάννειου Αστεροσχολείου θα «ταξιδέψουμε» στην απεραντοσύνη του σύμπαντος με τους μακρινούς γαλαξίες, τους φωτεινούς αστέρες, τους πλανήτες & τους δορυφόρους τους & από το υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο θα ατενίσουμε στον έναστρο ουρανό τη μυστηριώδη επιφάνεια της Σελήνης με τους κρατήρες. Διανυκτέρευση

Τρίτη  του Πάσχα 07
Μαΐου, Γοργοπόταμος – Μαραθώνας – Πειραιάς – εν πλω
Πρωινό. Με τις αποσκευές μας αναχωρούμε για τον Γοργοπόταμο ένα από ομορφότερα χωριά της περιοχής, με γάργαρα νερά και πέτρινα σπίτια, όπου θα επισκεφθούμε την ιστορική γέφυρα της παλιάς  σιδηροδρομικής γραμμής , στην οποία γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες  σελίδες της νεότερης ιστορίας μας, όταν τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942 οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με τους Άγγλους την ανατίναξαν, προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των Γερμανών προς  στην Αφρική. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τον ιστορικό Μαραθώνα. Πρώτος σταθμός μας στην πασίγνωστη τεχνητή λίμνη που περιβάλλεται από ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο. Περίπατος  πάνω στο εντυπωσιακό φράγμα που  δημιουργήθηκε μεταξύ 1926 -1929 κσι είναι το μοναδικό παγκοσμίως που έχει επενδυθεί από ολόλευκο πεντελικό μάρμαρο όπως ακριβώς ο Παρθενώνας! Αφού θαυμάσουμε  τον Τύμβο των Μαραθονομάχων,  που βρίσκεται στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η διάσημη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.χ μεταξύ Ελλήνων και Περσών, θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό γεύμα στην περιοχή Γεμάτοι με απίστευτα όμορφες εικόνες αναχωρούμε για τον Πειραιά. Το βράδυ απόπλους για Ηράκλειο. Διανυκτέρευση εν πλω

Τετάρτη  του Πάσχα 08 Μαΐου, Ηράκλειο Άφιξη το πρωί στο Ηράκλειο ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 Ατομικές τιμές Στην οικ. θέση (Deck) του πλοίου Σε καμπίνες ΑΒ3 ή ΑΒ4
Ενήλικας σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο 468€ 488€
Παιδιά  5 – 12 ετών σε  TPL or family room Βρέφη/νήπια έως 4 ετών δωρεάν 388€ 398€
Μονόκλινο δωμάτιο                  448€+  80€ 468€+ 80€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
  

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο με τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ στη θέση της επιλογής σας.
  • Εκδρομές και μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο.
  • Τέσσερεις (4) διαμονές  σε  κεντρικό ανακαινισμένο  ξενοδοχείο 3*** στη λουτρόπολη Υπάτης .
  • Ημιδιατροφή (πρωινό σε πλούσιο μπουφέ και δείπνο) καθημερινά στο ξενοδοχείο (4 πρωινά και 4 δείπνα).
  • Το παραδοσιακό αναστάσιμο δείπνο και το εορταστικό πασχαλινό γεύμα με πασχαλινές ρουμελιώτικες λιχουδιές (ψητό αρνί, κοκορέτσι, παραδοσιακές πίτες κ.ά ) και ζωντανή ελληνική μουσική. (αποτελούν μέρος της ημιδιατροφής)
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Ομαδική Ασφάλεια Ταξιδιού.
  • Ενημερωτικό έντυπο εκδρομής
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Ποτά στα δείπνα. Είσοδοι σε Μουσεία & επισκέψιμους χώρους με εισιτήριο. Φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο (3€ ανά διαμονή/ανά δωμάτιο)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Εγγραφές μόνο με προκαταβολή100€ ανά άτομο έως και 20 μέρες πριν την αναχώρηση. Εξόφληση όλου του ποσού τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Για εγγραφές σε λιγότερες από 20 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται απευθείας εξόφληση όλου του ποσού.
– Για ακυρώσεις από 20 έως 10 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται κράτηση του 30% του ποσού της εκδρομής και για ακυρώσεις σε λιγότερες από 10 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται κράτηση όλου του ποσού της εκδρομής..
– Το παρόν πρόγραμμα έχει εκδοθεί καιρό πριν και ισχύει μόνο στην περίπτωση φυσιολογικών για την εποχή του καιρικών φαινομένων κ.ά. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί αναλόγως σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες.
– Οι παιδικές τιμές ισχύουν όταν τα παιδιά μένουν σε δωμάτιο με δύο ενήλικες

ΠΡΟΣΟΧΗ Οι early booking μειωμένες τιμές ίσχυαν για εγγραφές με προκαταβολή έως 02 Απριλίου. Για εγγραφές μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής ισχύουν πλέον οι κανονικές τιμές  που αναγράφονται τώρα στον τιμοκατάλογο .

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑ

Discount:

Special offer