This tour has expired

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Duration:
5 ΜΕΡΕΣ
Transport:
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Tour Type:
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

 

Ρώμη , Σιένα , Φλωρεντία , Βερόνα, Βενετία , Βατικανό

Αναχώρηση : 24  – 30 Αυγούστου  ’22 απευθείας από Ηράκλειο

1η μέρα, Τετάρτη 24 Αυγούστου:  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  –  ΒΕΡΟΝΑ –   ΜΕΣΤΡΕ/ΒΕΝΕΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στις 14.00 και απευθείας πτήση για Βερόνα. Άφιξη στις 17.55 στο αεροδρόμιο της  ρομαντικής  Βερόνας , της  πόλης  των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη.  Θα περιηγηθούμε στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες  πλατείες  Ντελ  Έρμπε και  Ντέι  Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος και μεταφορά  στο ξενοδοχείο  μας στoMέστρε της  Βενετίας. Διαν/ση.

2η μέρα, Πέμπτη 25 Αυγούστου: ΜΕΣΤΡΕ  – ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση) – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, θα πάρουμε το  βαπορέτο, έξοδα εξ ιδίων και θα καταλήξουμε στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα επιστρέψουμε πάλι στο καράβι για το Τρονκέτο και να συνεχίσουμε για Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Μεταφορά στο  ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα  δωμάτια. Υπόλοιπο ημέρας  ελεύθερο  στη  υπέροχη  πόλη. Διανυκτέρευση.

3η μέρα, Παρασκευή 26 Αυγούστου:   ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολύ φωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

4η μέρα, Σάββατο 27 Αυγούστου: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ –  ΣΙΕΝΑ –ΡΩΜΗ

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο . Επιβίβαση στο λεωφορείο  και αναχώρηση για  να επισκεφθούμε την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο της Σιένα. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Ιταλίας, την «αιώνια πόλη» τη Ρώμη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου θα φτάσουμε αργά το απόγευμα. Για το βράδυ προτείνουμε ένα φαντασμαγορικό bynight με επισκέψεις στις πανέμορφες φωτισμένες φοντάνες, όπως DiTrevi&Navona.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα, Κυριακή 28 Αυγούστου: ΡΩΜΗ  (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζει η  ξενάγηση στην «Αιώνια Πόλη». Θα επισκεφθούμε το Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Περνώντας από την Οδό των Αυτοκρατορικών Αγορών στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης, θα φτάσουμε στον λόφο του Καπιτωλίου και στην Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος στην πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Ακολούθως, θα μεταφερθούμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Ελεύθερος χρόνος για αγορές και βόλτα. Στο χρόνο που θα συμφωνήσουμε επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε έξοδο στην γραφική γειτονιά του Trastevere, δίπλα στον Τίβερη, την ονομάζουμε η «Πλάκα της Ρώμης»  με τα δρομάκια γεμάτα ταβέρνες και πλανόδιους μουσικούς.

6η μέρα, Δευτέρα 29 Αυγούστου: ΡΩΜΗ – (ΒΑΤΙΚΑΝΟ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα επισκεφθούμε το ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Υπόλοιπο  ημέρας  ελεύθερο για να δούμε και να ξαναδούμε ωραίες περιοχές της Ρώμης όπως την περιοχή του Πάνθεον, τα Ισπανικά Σκαλιά και να περπατήσουμε μέχρι την πιάτσα ντελ Πόπολο διασχίζοντας την  viadelCorso με τα ωραία και οικονομικά μαγαζιά.  Διανυκτέρευση.

7η μέρα, Τρίτη 30 Αυγούστου: ΡΩΜΗ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα το πρωινό μας είναι ελεύθερο μέχρι την μεσημεριανή μας αναχώρηση από Ρώμη για το Ηράκλειο.

 

Τιμοκατάλογος Τιμή κατ’ άτομο σε Δίκλινο Παιδική τιμή(έως 12 ετών) Τιμή κατ’ άτομο σε Μονόκλινο
Early booking 775 € 695 € 870 €
Κανονική τιμή 825 € 745 € 920 €
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος  καυσίμων  & check point  205 €

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Ηράκλειο – Βερόνα  με πτήση της VOLOTEA& Ρώμη – Ηράκλειο  με πτήση  της ALITALIA.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*(IHCiceroneRome, GrandHotelMediterraneoFirenze&HotelLeonardoRoyalMestre).
  • Πρωινό μπουφέκαθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Ελληνόφωνος τοπικός ξεναγόςστη Φλωρεντίακαι στα Μουσεία Βατικανού.
  • Έμπειρο αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 20 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμωνCheck Points (205€)
  • Είσοδοι σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Εισιτήριο εισόδου στα Μουσεία Βατικανού 30€.
  • Βαπορέτο για την μετακίνησή μας στη Βενετία (15€-20€).
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Mέστρε 3,10 €, Φλωρεντία  4,80€,  Ρώμη 6€).

 

Για την ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (30€ για ενήλικες και 20€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας, στα Μουσεία του Βατικανού.

 

Πτήσεις

Αναχώρηση :  Ηράκλειο –Βερόνα V7 1821     16.15  -17.55
Επιστροφή  :   Ρώμη   – Ηράκλειο AZ 736   13.20 –  16:35

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 20€)

…Απόλαυσε κάθε σου ταξίδι χωρίς άγχος. Ήρθε ώρα να ταξιδέψουμε ξανά!

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί, διασφαλίζει εσάς & την οικογένεια σας, έναντι δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να παρουσιαστούν τόσο κατά την διάρκεια της εκδρομής όσο και πριν την αναχώρηση.

  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση ακύρωσης για λόγους υγείας .
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 70% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου .
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.
  • Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου (Χωρίς περιορισμό χρήσης).
  • Υγειονομική μεταφορά του Ασφαλισμένου (Χωρίς όριο κόστους).
  • Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων.

 

Τώρα μπορείς να ταξιδέψεις ξανά !

Νιώσε την ασφάλεια σε κάθε σου ταξίδι …

Δεν ξεχνάω πριν από κάθε μου αναχώρηση , την ασφάλεια μου !

 

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

Discount:

Special offer