This tour has expired

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΛΑΜΠΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Duration:
5 ημέρες
Transport:
Οδική εκδρομή
Tour Type:
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
Location:

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΛΑΜΠΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΚΑΙ  ΜΑΓΙΚΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ημέρες 5 // 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ (ΠΡΩΙΝΟ & ΔΕΙΠΝΟ)  ΣΕ ΜΠΟΥΦΕ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΤΑ!

Αναχώρηση 22 Δεκεμβρίου (βράδυ), επιστροφή 28 Δεκεμβρίου (πρωί)

Παρασκευή 22/12/2023, Ηράκλειο – Πειραιάς – εν πλω
Ώρα 19.30 συγκέντρωση στο λιμάνι  Ηρακλείου (Επιβατικό Σταθμό). Επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους για Πειραιά.

Σάββατο 23/12/2023, Πειραιάς –  δασωμένοι πρόποδες  Ολύμπου – Λιτόχωρο –  Ξενοδοχείο
Άφιξη στον Πειραιά, αποβίβαση  και άμεση αναχώρηση με το λεωφορείο Στάσεις για καφέ & ξεκούραση και συνεχίζουμε για το Λιτόχωρο,  μια γραφική κωμόπολη στους δασωμένους πρόποδες του “θεϊκού” Ολύμπου, του οποίου αποτελεί «Πύλη» για ορειβατικές εξορμήσεις, με εξαίσια φυσική και αισθητική αρμονία και σπουδαία ναυτική παράδοση. Αφού επισκεφθούμε το νέο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω που αποτελεί συνέχεια της παλαιάς Μονή που  ανατινάχθηκε εκ θεμελίων το 1943 από τα γερμανικά κατοχικά στρατεύματα θα περπατήσουμε στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία του Λιτόχωρου με την εντυπωσιακή  εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στον παλιό ιστορικό του πυρήνα, με τα στενά δρομάκια, τα σπίτια χαρακτηριστικής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής και τα «μπαΐρια», δηλαδή τις μικρές συνοικιακές πλατείες ανάμεσα στα παλιά σπίτια. Χρόνος για ξεκούραση και προαιρετικό γεύμα. Το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο  στη Θεσσαλονίκη (περιοχή). Δείπνο. Διανυκτέρευση

Κυριακή 24/12/2023, Λαμπερή συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη
Πρωινό. Γνωριμία με  την πανέμορφη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη που την περίοδο των Χριστουγέννων αποκτά μια ξεχωριστή μαγεία. Επίσκεψη στη Βασιλική του πολιούχου – προστάτη Αγίου Δημητρίου και πανοραμική περιήγηση στα ξακουστά αξιοθέατα της πόλης: Αψίδα του Γαλέριου, Ροτόντα, μεγαλειώδη πλατεία Αριστοτέλους, Λευκό Πύργο κ.ά Χρόνος ελεύθερος για ανέμελες βόλτες στους δρόμους και στα πλακόστρωτα δρομάκια του ιστορικού της κέντρου με τις στολισμένες βιτρίνες και τα γιορτινά πολύχρωμα λαμπιόνια,  να δίνουν μια ξεχωριστή και άκρως εορταστική ατμόσφαιρα! Ξεκινήστε από το ονειρικό σκηνικό του εντυπωσιακού Χριστουγεννιάτικου πάρκου στη  μεγαλειώδη κεντρική  πλατεία Αριστοτέλους με το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο,  τη φάτνη, το χωριό του Άη Βασίλη, τα ξύλινα σπιτάκια χριστουγεννιάτικων προϊόντων, το καρουζέλ, το παγοδρόμιο κ.ά. Αφού χορτάσετε συναρπαστικές εικόνες, γεύσεις και μελωδίες, συνεχίστε τον περίπατό σας κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου Νίκης  για να φθάσετε στον εμβληματικό Λευκό Πύργο, την εντυπωσιακή Νέα Παραλία το επιβλητικό Μέγαρο Μουσικής και στους στολισμένους  χώρους της ΔΕΘ με τον περίφημο πύργο του ΟΤΕ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Το βράδυ εορταστικό χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση

Δευτέρα 25/12/2023, Έδεσσα – Ελκυστική Νάουσα και άλσος Αγ. Νικολάου –  διάσημο χιονοδρομικό κέντρο 3 – 5 Πηγάδια
Χρόνια Πολλά!!
Πρωινό. Αναχωρούμε για περιήγηση στην πανέμορφη πόλη των νερών, Έδεσσα. Ξεκινάμε από το καταπράσινο πάρκο των καταρραχτών με τα θεόρατα δέντρα  και τα γάργαρα νερά, στο χαμηλότερο επίπεδο του οποίου θα θαυμάσετε το επιβλητικό θέαμα του μεγάλου καταρράχτη «Κάρανου» που μετά από ελεύθερη πτώση 70 μ. σκορπίζει με ορμή τα νερά του και συνεχίζουμε στην παλιά αριστοκρατική γειτονιά  Βαρόσι με τα πολύχρωμα αρχοντικά μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, την ξεχωριστή ατμόσφαιρα και τις  βυζαντινές εκκλησίες. Κατόπιν ανηφορίζουμε  στις  ανατολικές απαλές λοφοπλαγιές του όρους Βέρμιο, με τους απέραντους οπωρώνες και αμπελώνες και φθάνουμε στην καταπράσινη ηρωική πόλη  Νάουσα. Επίσκεψη στον χώρο της Θυσίας με το μνημειώδες άγαλμα της Ναουσαίας,, όπου το 1822 –στο ολοκαύτωμα της Νάουσας– οι γυναίκες της πόλης προτίμησαν να πέσουν μαζί με τα παιδιά τους στα ορμητικά νερά της Αράπιτσας που διαρρέει την πόλη, παρά να πιαστούν αιχμάλωτες από τους τούρκους. Συνεχίζουμε την  πανέμορφη βουνίσια διαδρομή μας μέσα σε πυκνό δάσος οξιάς και φθάνουμε στο  φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια», ένα από τα πιο σύγχρονα της Ελλάδας  και  το μοναδικό με  ολοκληρωμένο σύστημα τεχνητής χιόνωσης! Χρόνος ελεύθερος για παιχνίδια  με το χιόνι, βόλτα με αναβατήρα απολαμβάνοντας την απέραντη θέα από ψηλά  και για ένα ζεστό ρόφημα στο σαλέ. Επόμενος σταθμός μας στο παραμυθένιο Άλσος Αγίου Νικολάου. με το αιωνόβιο πλατανόδασος, τις γάργαρες πηγές του ιστορικού ποταμού της  Αράπιτσας που σχηματίζουν μικρούς καταρράκτες και ρυάκια και τα ξύλινα γεφυράκια . Περπατήστε ανάμεσα στα θεόρατα δέντρα για να συναντήσετε τη μικρή τεχνητή λιμνούλα με τις πέστροφες και τις πάπιες και ακολούθως  το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου. Αφού ξεκουραστείτε γευματίστε σε κάποιο παραδοσιακό ταβερνάκι της περιοχής . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

Τρίτη 26/12/2023, Καϊμακτσαλάν – Π. Άγιος Αθανάσιος – Μαγευτική φύση και ευεξία στα Λουτρά Πόζαρ
Πρωινό. Αναχωρούμε για τον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, ένα αναπαλαιωμένο πέτρινο  χωριό που λόγω του αλπικού του  χαρακτήρα και κυρίως της γειτνίασής του με το ξακουστό χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, έχει εξελιχτεί σε διάσημο χειμερινό θέρετρο της Βόρειας Ελλάδας,  γι΄ αυτό αποκαλείται και «Αράχοβα της Μακεδονίας». Περπατήστε στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, ανάμεσα σε πολυτελή ξενοδοχεία και σαλέ, εντυπωσιακά πέτρινα αρχοντικά μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής που έχουν μετατραπεί σε ξενώνες και καταστήματα, ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας τον καφέ σας με φόντο το ονειρεμένο με ή χωρίς χιόνι (αναλόγως καιρού) ορεινό τοπίο και την απέραντη θέα προς τη λίμνη Βεγορίτιδα. Επόμενος σταθμός μας στα Λουτρά Πόζαρ, μια ονειρεμένη περιοχή όπου η έννοια του «Ευ Ζην» αποκτά νόημα!! Κάτω από τις επιβλητικές βουνοκορφές  του όρους Βόρας ή Καϊμακτσαλάν, ο επίγειος αυτός  παράδεισος είναι  «παραδομένος» στη μαγεία της φύσης και την ηρεμία των ιαματικών πηγών, που αναβλύζουν σε θερμοκρασίες 37ο C όλες τις εποχές του χρόνου. Μέσα σε φουντωτό δάσος και πυκνή  βλάστηση ξεπροβάλλουν πλακόστρωτα μονοπάτια, διαμορφωμένα ξύλινα γεφύρια, ορμητικά ποτάμια με ζεστό και κρύο νερό που σχηματίζουν μικρούς και μεγάλους  καταρράκτες και λιμνούλες, εντυπωσιακά σπήλαια  και βράχια συνθέτοντας ένα φυσικό έργο απαράμιλλης ομορφιάς που θα μας αφήσει άφωνους. Μετά από μια γερή επαφή με τους ήχους και τα απίστευτα χρώματα και αρώματα της φύσης αναζητήστε τη σωματική αναζωογόνηση και ευεξία σε ένα φυσικό SPA καταμεσής του παραμυθένιου  δάσους. Διαλέξτε μια από τις  διαμορφωμένες  αχνιστές λιμνούλες κάτω από  τους καταρράκτες ή την  εξωτερική πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων, απολαμβάνοντας την συγκλονιστική θέα στη γύρω μαγευτική φύση! Προαιρετικό γεύμα στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διαν/ση

Τετάρτη 27/12/2023, Βεργίνα –  Πειραιάς – εν πλω
Πρωινό. Με τις αποσκευές μας αναχωρούμε, με κατεύθυνση τη Βεργίνα, όπου θα επισκεφθούμε τον διάσημο αρχαιολογικό χώρο που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με  τους Βασιλικούς Μακεδονικούς Τάφους και τους ανεκτίμητους θησαυρούς τους που έφερε στο φως ο αείμνηστος αρχαιολόγος Μανώλης Ανδρόνικος .  Γεμάτοι με απίστευτα όμορφες εικόνες και ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες συνεχίζουμε για τον Πειραιά με στάσεις καθ’ οδόν . Το βράδυ απόπλους για Ηράκλειο.

Πέμπτη 28/12/2023, Ηράκλειο Άφιξη στο Ηράκλειο το πρωί. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ατομικές τιμές (κανονικές)

Στην οικ. θέση (Deck) του πλοίου

Σε καμπίνες ΑΒ3 ή ΑΒ4

Ενήλικας σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο

458€

478€

Παιδιά  5 – 12 ετών σε  TPL or family room Βρέφη/νήπια έως 4 ετών δωρεάν

335€

345€

Μονόκλινο δωμάτιο                 

458€ + 120€

478€ + 120 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο στη θέση της επιλογής σας σύμφωνα με τον παραπάνω τιμοκατάλογο.
  • Όλες οι μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές τουριστικό λεωφορείο.
  • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις σε  επιλεγμένο ξενοδοχείο  4**** στη Θεσσαλονίκη.
  • Ημιδιατροφή σε πλούσιο μπουφέ (πρωινό και δείπνο) καθημερινά στο ξενοδοχείο (σύνολο: 4 πρωινά και 4 δείπνα).
  • Το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με μουσική την παραμονή των Χριστουγέννων (αποτελεί μέρος της ημιδιατροφής) με ζωντανή μουσική και ποτά.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ομαδική Ασφάλεια Ταξιδιού.
  • Ενημερωτικό έντυπο εκδρομής
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Φόρος διανυκτέρευσης. Είσοδοι σε Μουσεία & επισκέψιμους χώρους με εισιτήριο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: – Οι παιδικές τιμές ισχύουν όταν τα παιδιά μένουν σε δωμάτιο με δύο ενήλικες.
Εγγραφές μόνο με προκαταβολή100€ ανά άτομο έως και 20 μέρες πριν την αναχώρηση. Εξόφληση όλου του ποσού τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Για εγγραφές σε λιγότερες από 20 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται απευθείας εξόφληση όλου του ποσού.
– Το παρόν πρόγραμμα έχει εκδοθεί καιρό πριν και ισχύει μόνο στην περίπτωση φυσιολογικών για την εποχή του καιρικών φαινομένων, καθιερωμένων εορταστικών δρώμενων κ.ά. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί αναλόγως σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες.
ΠΡΟΣΟΧΗ Οι early booking τιμές ισχύουν για εγγραφές με προκαταβολή έως 25 Νοεμβρίου. Για εγγραφές μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής ισχύουν οι κανονικές τιμές .

 

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΛΑΜΠΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Discount:

Special offer