This tour has expired

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2024 ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Duration:
4 ημέρες
Transport:
Οδική εκδρομή
Tour Type:
ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2024
Location:

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2024
ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ –  ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

4 Ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο
Αναχώρηση
18 Φεβρουαρίου (βράδυ), επιστροφή 23 Φεβρουαρίου (πρωί)

Κυριακή 18/02/2024, Ηράκλειο – Πειραιάς – εν πλω
Ώρα 19.30 συγκέντρωση στο λιμάνι  Ηρακλείου (Επιβατικό σταθμό). Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά.

Δευτέρα 19/02/2024, Πειραιάς – Ισθμός – Ιωάννινα – περιήγηση πόλης
Άφιξη στον Πειραιά. Αποβίβαση και άμεση αναχώρηση με το λεωφορείο για Ισθμό (στάση), Ρίο/Αντίρριο και Ιονία Οδό. Άφιξη στην ξακουστή ηπειρώτικη πόλη Ιωάννινα και περιήγηση στα αξιοθέατά της. Ξεκινάμε από το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας – Κέρινα Ομοιώματα “Παύλος Βρέλλης”
στο Μπιζάνι, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο αρχοντικό ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής και στις  αίθουσές του φιλοξενούνται  αναπαραστάσεις με κέρινα ομοιώματα και έργα τέχνης σε φυσικό μέγεθος των σημαντικότερων στιγμών της ιστορίας της Ελλάδας! Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα και συνεχίζουμε την περιήγησή μας μέσα στο Κάστρο, την ολοζώντανη γειτονιά του οχυρωμένου ιστορικού κέντρου της πόλης που αποτέλεσε οικονομικό, πολιτικό και εκπαιδευτικό κέντρο από τα χρόνια του Ιουστινιανού, με στενά λιθόστρωτα δρομάκια, παλιά αναστηλωμένα σπίτια και αρχοντικά.  Από το δεύτερη ακρόπολη, γνωστή ως Ιτς-Καλέ, δηλ. εσωτερικό φρούριο θα αγναντέψουμε  τη μαγική θέα προς την πόλη και τη λίμνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προτείνουμε βαρκάδα στη θρυλική λίμνη της Κυρά Φροσύνης,  Παμβώτιδα, με προορισμό το Νησί των Ιωαννίνων όπου θα κάνουμε μια ρομαντική βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια του μικρού οικισμού, ανάμεσα σε πέτρινα σπίτια χαρακτηριστικής  ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής με σχιστολιθικές στέγες, γραφικά ταβερνάκια και παραδοσιακά μαγαζάκια λαϊκής τέχνης, για να καταλήξουμε στο ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα (15ου αι.), όπου θανατώθηκε ο Αλή Πασάς και να επισκεφθούμε το στο μουσείο Eπαναστατικής περιόδου με προσωπικά αντικείμενα το περίφημου Πασά των Ιωαννίνων. πολλά έργα τέχνης της Ηπειρώτικης ασημουργίας και μοναδικά ιστορικά κειμήλια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Τρίτη 20/02/2024, Φημισμένα Ζαγοροχώρια Μονοδένδρι – Αρίστη – Πάπιγκο
Πρωινό. Εξόρμηση στο μαγευτικό Ζαγόρι, από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς εντός Ελλάδας με ποτάμια,  πέτρινα τοξωτά γεφύρια και πετρόχτιστους, παραδοσιακούς οικισμούς, εξαιρετικής ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής, φωλιασμένους ανάμεσα σε  αγέρωχες βουνοκορφές και κατάφυτες πλαγιές  απίστευτου φυσικού κάλλους που καθηλώνουν το βλέμμα! Πρώτος σταθμός  στο γραφικό Μονοδένδρι, Από το  όμορφο λιθόστρωτο που ξεκινά από την πλακόστρωτη πλατεία του χωριού και συνεχίζει μέσα στο δάσος θα οδηγηθούμε στο μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής με τις εξαιρετικές τοιχογραφίες που είναι χτισμένο στο χείλος του γκρεμού πάνω από το περίφημο φαράγγι του Βίκου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη  μαγευτική θέα προς το φαράγγι που  κόβει την ανάσα. Επόμενος σταθμός μας η Αρίστη, ένα πανέμορφο κεφαλοχώρι , από τα πιο διάσημα της περιοχής, με ανακαινισμένα πέτρινα αρχοντικά, παραδοσιακά καλντερίμια, σκιερές ολοζώντανες πλατειούλες, επιβλητικές  εκκλησίες, περίτεχνα καμπαναριά  και εντυπωσιακά χρώματα της φύσης. Χρόνος για προαιρετικό γεύμα και συνεχίζουμε τη φιδωτή διαδρομή μας  πλάι στα κρυστάλλινα  νερά του Βοϊδομάτη για να καταλήξουμε στο διάσημο  Πάπιγκο (στην ουσία πρόκειται δύο χωριά το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, που απέχουν μεταξύ τους περίπου τρία χιλιόμετρα) με πλακόστρωτα καλντερίμια,  καλοδιατηρημένα σπίτια παραδοσιακής ζαγορίσιας αρχιτεκτονικής, εκκλησίες, πέτρινες κρήνες, και φόντο τους  επιβλητικούς πέτρινους «πύργους» της Αστράκας, που υψώνονται πάνω από τους οικισμούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Τετάρτη 21/02/2023, Σπήλαιο Περάματος – αριστουργηματικά χωριά και περίτεχνα πέτρινα γεφύρια Κεντρικού Ζαγορίου
Πρωινό. Επίσκεψη στο αριστουργηματικό σπήλαιο του Περάματος, ένα από τα ωραιότερα σπήλαια παγκοσμίως με απερίγραπτης ομορφιές αίθουσες και διαδρόμους και πλούσιο γλυπτό σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο που θα μας αφήσει άφωνους! Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στην καρδιά του Κεντρικού Ζαγορίου, Πρώτος σταθμός στο Δίλοφο  ένα παραδοσιακό καλοδιατηρημένο αρχοντοχώρι εξαιρετικής αρχιτεκτονικής με πέτρινες βρύσες, πλακόστρωτα καλντερίμια,  δίπατα αρχοντικά και επιβλητικές εκκλησίες. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τους γειτονικούς Κήπους, ένα πανέμορφο χωριό – όνομα και πράγμα – περιτριγυρισμένο από καταπράσινους  κήπους και ποτάμια με περίτεχνα πέτρινα γεφύρια, από τα πιο όμορφα του Ζαγορίου, όπως του Κοντοδήμου, το φημισμένο μονότοξο γεφύρι του Κόκκορη (ή Νούτσου), το πολυφωτογραφιμένο τρίτοξο Καλογερικό, γνωστό και ως «κινούμενη κάμπια» κ.ά Τελευταίος σταθμός μας στο ιστορικό κεφαλοχώρι Τσεπέλοβο, τόπο καταγωγής σημαντικών Ελλήνων όπως ο Κωνσταντίνος Ράδος που εμπνεύστηκε την ιδέα της ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας, και η μεγάλη μας ηθοποιός Μαρίκα Κοτοπούλη, με τα πετρόχτιστα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, την πλακόστρωτη πλατεία με τον υπεραιωνόβιο πλάτανο, την μεγαλοπρεπή εκκλησία του Αγίου Νικολάου (18ου αι.) με το πανύψηλο εξάγωνο καμπαναριό κ.ά Προαιρετικό γεύμα στην περιοχή και επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Χρόνος ελεύθερος για ένα απολαυστικό περίπατο στην περιποιημένη παραλίμνια περαντζαδα, με τα θεόρατα δέντρα, τα σικάτα καφέ και εστιατόρια και την εξωπραγματική θέα προς τη λίμνη. Διανυκτέρευση

Πέμπτη 22/02/2024, Μέτσοβο – Καλαμπάκα – Μετέωρα – Πειραιάς – εν πλω
Πρωινό. Με τις αποσκευές μας αναχωρούμε από την υπερσύγχρονη ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ για το Μέτσοβο, το πιο ξακουστό χειμερινό θέρετρο της χώρας μας με χαρακτηριστική ηπειρώτικη αρχιτεκτονική και αλπική γοητεία. Χρόνος για προαιρετική επίσκεψη στο  μοναδικό Αρχοντικό Τοσίτσα, όπου λειτουργεί το Μουσείο Λαϊκής Ηπειρωτικής Τέχνης και στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, με σπουδαία έργα ξένων αλλά κυρίως Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και 20ού αι. και για βόλτα στην γοητευτική πλατεία με την εντυπωσιακή Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, τα παραδοσιακά καταστήματα και ταβερνάκια. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το πέτρινο δάσος των Μετεώρων.  Μεταξύ ουρανού και γης, οι – πάνω από χίλιοι – επιβλητικοί βράχοι από ψαμμίτη που υψώνονται πάνω από την Καλαμπάκα,  αποτελούν σπάνια φυσικά μνημεία και στις κορυφές τους δεσπόζουν  βυζαντινά  μοναστήρια που περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO εξαιτίας των  σπουδαίων θρησκευτικών, αρχιτεκτονικών και καλλιτεχνικών θησαυρών τους. Θα επισκεφθούμε τη γυναικεία Μονή του Αγίου Στεφάνου με τα σπάνια χειρόγραφα και ιερά κειμήλια, τις βυζαντινές εικόνες και την απέραντη θέα σε όλη την πόλη της  Καλαμπάκας, που είναι αφιερωμένη στη Αγ. Χαράλαμπο, στην οποία φυλάσσεται το πιο σπάνιο ιερό κειμήλιό της, η τίμια κάρα του Αγίου Στεφάνου, δώρο του ηγεμόνα της Βλαχίας. Προαιρετικό γεύμα στη γραφική πόλη Καλαμπάκα  και πορεία προς τον Πειραιά με στάση καθ’ οδών για ξεκούραση και καφέ. Το βράδυ απόπλους για Ηράκλειο.

Παρασκευή 23/02/2024, Άφιξη στο Ηράκλειο το πρωί. ΤΕΛΟΣ
ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ Στην οικ. θέση (Deck) Σε καμπίνες ΑΒ3 ή ΑΒ4
Ενήλικας σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο 338€ 358€
παιδί  5 – 12 ετών σε  TPL ROOM 240€ 250€
Βρέφη/νήπια έως 4 ετών δωρεάν
Μονόκλινο δωμάτιο                  338€ + 75€ 358€ + 75€


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εισιτήρια πλοίου Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο στη θέση της επιλογής σας .
  • Εκδρομές και μεταφορές με τουριστικό κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* στα Ιωάννινα με πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
  • Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ομαδική Ασφάλεια Ταξιδιού.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων και διέλευση γέφυρας Ρίο – Αντίρριο.
  • Ενημερωτικό έντυπο εκδρομής
  • Φ.Π.Α

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Είσοδοι σε Μουσεία & επισκέψιμους χώρους με εισιτήριο. Φόρος διανυκτέρευσης 1. 50 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: – Έγκυρες εγγραφές μόνο με προκαταβολή 100 € ανά ενήλικα και 50€ ανά παιδί, έως και 20 μέρες πριν την αναχώρηση. Εξόφληση όλου του ποσού τουλάχιστον 5 ημέρες πριν από την αναχώρηση. Για εγγραφές σε λιγότερες από 20 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται απευθείας εξόφληση όλου του ποσού.

– Για ακυρώσεις σε λιγότερες από 20 ημέρες πριν την αναχώρηση γίνεται κράτηση από 30% έως 100% του ποσού της εκδρομής ανάλογα με τις ημέρες της ακύρωσης πριν την αναχώρηση.
– Το παρόν πρόγραμμα έχει εκδοθεί καιρό πριν και ισχύει μόνο στην περίπτωση φυσιολογικών για την εποχή του καιρικών φαινομένων κ.ά. Σε περίπτωση που οι συνθήκες δεν το επιτρέψουν, το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί αναλόγως σύμφωνα με τις επικρατούσες συνθήκες.

– Οι παιδικές τιμές ισχύουν μόνο όταν τα παιδιά μένουν σε δωμάτιο με 2 ενήλικες.
ΠΡΟΣΟΧΗ Οι early booking μειωμένες τιμές ισχύουν για εγγραφές με προκαταβολή έως 15 Ιανουαρίου. Για εγγραφές μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής ισχύουν οι κανονικές τιμές.

ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2024 ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

Discount:

Special offer