This tour has expired

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Duration:
5 ΜΕΡΕΣ
Transport:
ΠΛΟΙΟ-OΔΙΚΩΣ
Tour Type:
ΕΛΛΑΔΑ
Location:

 

 

ΑΡΑΧΟΒΑ – ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΓΟΡΙΑΝΗ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΙΤΕΑ

     Αναχωρήσεις : Χριστούγεννα 22 έως  27 Δεκεμβρίου

      Πρωτοχρονιά 29 Δεκεμβρίου – 03 Ιανουαρίου

 

Πέμπτη 22/12/2022 & 29/12/2022:Ηράκλειο – Πειραιάς – εν πλω.

Συγκέντρωση στο λιμάνι Ηρακλείου τακτοποίηση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά.

Παρασκευή 23/12/2022& 30/12/2022: Πειραιάς – Μονή Οσίου Λουκά – ξενάγση στους Δελφούς – ξενοδοχείο
Άφιξη στον Πειραιά νωρίς το πρωί. Αποβίβαση και άμεση αναχώρηση με το λεωφορείο, με ενδιάμεση στάση για πρωινό καφέ, για την απαράμιλλης αισθητικής  Μονή Οσίου Λουκά,  ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και μεγαλύτερα μνημεία της μεσοβυζαντινής εποχής (843-1204 μ.Χ.), που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO τόσο για την αρχιτεκτονική όσο και για την εσωτερική ψηφιδωτή της διακόσμηση.  Συνεχίζουμε για επίσκεψη και ξενάγηση στο  μοναδικό αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, τον λεγόμενο ομφαλό της Γης κατά την αρχαιότητα και το πιο κορυφαίο μαντείο της αρχαίας Ελλάδας,  καθώς και  στο παρακείμενο σπουδαίο Αρχαιολογικό μουσείο. Προαιρετικό γεύμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο 24/12/2022& 31/12/2022: Αλπικά κοσμοπολίτικα χωριά και χιονοδρομικό κέντρο του  Παρνασσού
Πρωινό. Αναχωρούμε με κατεύθυνση τα απαράμιλλης ομορφιάς αλπικά  τοπία του  μυθικού Παρνασσού  και το διάσημο χιονοδρομικό κέντρο, ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας. Χρόνος ελεύθερος για παιχνίδια  με το χιόνι και για ένα ζεστό ρόφημα  στο όμορφο σαλέ απολαμβάνοντας την εξαιρετική θέα στις γύρω χιονισμένες βουνοκορφές.  Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας στην πίσω πλευρά του δασωμένου βουνού και καταλήγουμε στην Αγόριανη ή Επτάλοφο , ένα κουκλίστικο αλπικό χωριό, χτισμένο πάνω σε επτά λόφους και ανάμεσα σε πυκνό δάσος με έλατα, καρυδιές  και πλατάνια. Χρόνος ελεύθερος για να αναπνεύσετε καθαρό βουνίσιο αέρα και να συλλέξετε  μοναδικές εικόνες, βγαλμένες από παραμύθι , με πολυτελείς ξενώνες και ξύλινα σαλέ κρυμμένα μέσα στα έλατα, πετρόχτιστα σπίτια, αχνιστές καμινάδες, κατακόκκινες κεραμοσκεπές, ελικοειδή σοκάκια και περιποιημένες αυλές,. Φωτογραφηθείτε με φόντο τον πανέμορφο εντυπωσιακό καταρράκτη ύψους 20μ.. Ξαποστάστε στη  χαριτωμένη  λιθόστρωτη πλατεία, που αποτελεί το πιο κεντρικό και πιο  πολυσύχναστο σημείο του χωριού με το χαρακτηριστικό  πέτρινο περίπτερο,  τα κελαρυστά νερά, τα αιωνόβια πλατάνια, τα  ατμοσφαιρικά café και τα παραδοσιακά ταβερνάκια, σε κάποιο από τα οποία μπορείτε να γευματίσετε. Επόμενος σταθμός μας η ξακουστή «αρχόντισσα του χειμώνα», η κοσμοπολίτικη Αράχοβα. Απολαυστική βόλτα στα πλακόστρωτα ελικοειδή καλντερίμια με τα πέτρινα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα και στον κεντρικό πολυσύχναστο δρόμο με τα παραδοσιακά μικρομάγαζα,  τα πολυτελή καταστήματα και ξενοδοχεία και το διάσημο σημείο κατατεθέν της Αράχοβας, τον πέτρινο πύργο του Ρολογιού και ξεκούραση στην  πλακόστρωτη κεντρική πλατεία με τα γουστόζικα καφέ. Εορταστικό Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Κυριακή 25/12/2022& 01/01/2023: ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!! Ρομαντική Άμφισσα – αρχοντικό Γαλαξίδι – γοητευτική Ιτέα
Πρωινό. Διασχίζουμε τον περίφημο Ελαιώνα της Άμφισσας, τον μεγαλύτερο σε έκταση της Ελλάδας, με πάνω από 1,2 εκατομμύρια υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα και φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Φωκίδας, Άμφισσα. Πρόκειται για μια μικρή ρομαντική πόλη χαρακτηρισμένη ολόκληρη σε αρχαιολογική ζώνη,  με ρετρό ατμόσφαιρα, παλιά αρχοντικά, νεοκλασικά κτίρια,  ιστορικές οικίες πρωταγωνιστών της Επανάστασης (Πανουργιά, Δυοβουρνίωτη) και ευωδιαστούς   κήπους. Επισκεφθείτε τον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, με τις περίφημες τοιχογραφίες του Σπύρου Παπαλουκά, ακολουθείστε τα σκαλοπάτια της παλιάς πόλης που οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ανηφορίστε στην παλιά γραφική συνοικία των βυρσοδεψών, τη Χάρμαινα, κάτω από το περίφημο φράγκικο Κάστρο των Σαλώνων,  που μοιάζει με χρονομηχανή. Αφού χορτάσετε όμορφες εικόνες ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας  τον καφέ σας στη κεντρική ολοζώντανη πλατεία ή στο ιστορικό «Μεγάλο Καφενείο 1929» όπου γυρίστηκε η κινηματογραφική ταινία «Θίασος» του Θ. Αγγελόπουλου. Συνεχίζουμε για το Γαλαξίδι, την ιστορική αρχοντική ναυτοπολιτεία, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός. Το γραφικό λιμάνι κουβαλά ακόμη την αίγλη από τις εποχές που τα περίφημα γαλαξιδιώτικα σκαριά όργωναν ολόκληρη τη Μεσόγειο, τα στενά σοκάκια και τα φροντισμένα καντούνια που ανηφορίζουν από το λιμάνι προς το εσωτερικό της πόλης, πλαισιώνονται με ανακαινισμένα νεοκλασικά αρχοντικά, εντυπωσιακά καπετανόσπιτα με περίτεχνες βοτσαλωτές αυλές και στο ψηλότερο σημείο δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής ναός του πολιούχου Αγίου Νικολάου. Προαιρετικό γεύμα και απογευματινό καφεδάκι στην παραθαλάσσια κοσμοπολίτικη κωμόπολη Ιτέα.  Δείπνο. Διανυκτέρευση

Δευτέρα 26/12/2022& 02/01/2023: Λιβαδειά – Πηγές Κρύας –  Ελικώνας, το  προικισμένο Βουνό των Μουσών
 Πρωινό. Με τις αποσκευές μας αναχωρούμε για τη γοητευτική Βοιωτική  πρωτεύουσα Λιβαδειά και τις παραμυθένιες πηγές της Κρύας στο ποτάμι Έρκυνα που διαρρέει την πόλη. Τεράστια πλατάνια, πυκνή βλάστηση, μικροί βουεροί καταρράκτες , λιθόστρωτα δρομάκια,  πέτρινα τοξωτά γεφυράκια που ενώνουν τις όχθες του μικρού ποταμού, ξύλινα  παγκάκια και αναστηλωμένα προβιομηχανικά κτίρια συνθέτουν έναν υδάτινο παράδεισο  που θα μας μείνει αξέχαστος. Ανηφορίζουμε για να ανακαλύψουμε τη σπάνια φυσική ομορφιά και τα παραδοσιακά χωριά του «άγνωστου» μυθικού βουνού των  Μουσών,  Ελικώνα,  που κρύβεται ανάμεσα στον διάσημο Παρνασσό και τον Κιθαιρώνα και αγναντεύει τον Κορινθιακό Κόλπο. Πρώτος σταθμός  μας το αλπικό μεγαλοχώρι Κυριάκι, με την πιο «πολύβουη» ατμόσφαιρα  του Ελικώνα και αυθεντικές εικόνες  με  παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, κατακόκκινες κεραμοσκεπές και γραφικές πλατείες. Επόμενος σταθμός μας  η Αρβανίτσα που θυµίζει  Άλπεις, ένα υπέροχο καταπράσινο ξέφωτο ανάμεσα σε πελώρια έλατα με πέτρινες βρύσες, μονοπάτια,  χώρους αναψυχής,  καθαρό βουνίσιο αέρα και εξαιρετική θέα στην ψηλότερη βουνοκορφή, την ανεμοδαρμένη Παλιοβούνα. Συνεχίζουμε για την  Αγία Άννα, από τα παλαιότερα χωριά του βουνού, περικυκλωμένη από απέραντο  ελατόδασος με πέτρινα σπιτάκια, παραδοσιακά ταβερνάκια και πλακόστρωτα καλντερίμια. Χρόνος για βόλτα και προαιρετικό γεύμα. Πορεία επιστροφής μας στον Πειραιά με στάση καθοδόν. Το βράδυ απόπλους για το Ηράκλειο.

Τρίτη 27/12/2022 & 03/01/2023: Άφιξη στο Ηράκλειο το πρωί. ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ (ατομικές τιμές)

Ενήλικες σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο 315 €

Βρέφη & νήπια 0-4 ετών δωρεάν παιδιά 5-13 ετών 265 €

Επιβάρυνση μονόκλινου 60 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ηράκλειο – Πειραιάς – Ηράκλειο σε εσωτερικές τετράκλινες καμπίνες
  • Εκδρομές και μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στους Δελφούς με πλούσιο πρωινό μπουφέ.
  • Τρία δειπνα εκ των οποίων το ένα εορταστικό (παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς).
  • Έμπειρος συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.
  • Επαγγελματίας ξεναγός στους Δελφούς.
  • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
  • Ομαδική ασφάλεια Ταξιδίου.
  • Ενημερωτικό εκδρομής.
  • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο. Ποτά στα δείπνα. Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Φόρος διανυκτέρευσης.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Εηηραφές μόνο με προκαταβολή 100 € ανά ενήλικα και 50 €ανά παιδί, έως 05 Δεκεμβρίου. Για εγγραφές πέραν αυτής της ημερομηνίας γίνεται εξόφληση όλου του ποσού.

Οι παιδικες τιμές ισχύουν όταν τα παιδιά μένουν σε δωμάτιο με 2 ενήλικες.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ/ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ

Discount:

Special offer