This tour has expired

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ από 21 έως 25 Μαρτίου, αεροπορικώς από Ηράκλειο

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ
Duration:
5 ημέρες
Transport:
Αεροπορική εκδρομή
Tour Type:
25η Μαρτίου

ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

21 – 25 Μαρτίου 24

Απευθείας πτήση από Ηράκλειο  με AegeanAirlines

1ηημέρα:Ηράκλειο–Άγκυρα
Αναχώρηση από Ηράκλειο Κρήτης με απευθείας πτήση για την πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Συνάντηση με τους Ελληνόφωνους ξεναγούς, επιβίβαση στα λεωφορεία. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

2ηημέρα:Άγκυρα – Καρβάλη – Κοιλάδα Περιστρέμματος–Προκόπι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ξενάγηση της Άγκυρας.  Θα αρχίσουμε από την ακρόπολη της πρωτεύουσας και θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ανατολικών Πολιτισμών. Θα δούμε ευρήματα αρχίζοντας απο την παλαιολιθική εποχή, από τους πολιτισμούς των Ασσύριων, Χετταίων, Φρυγίας, Ουράρτου κ.ά. Τελειώνοντας θα δούμε και το κάστρο της πόλης. Με τα λεωφορεία θα μεταβούμε στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ. Τελειώνοντας την επίσκεψη των χώρων του Μαυσωλείου θα ξεκινήσουμε για την Καππαδοκία. Στο δρόμο θα δούμε από το λεωφορείο και το Προεδρικό Μέγαρο της Τουρκίας. Μια στάση στην αλμυρή λίμνη της Τάττας. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι η κοιλάδα του Περιστρέμματος. (Παλαιότατος μοναστικός οικισμός, σκαμμένες σπηλιές).  Επόμενη στάση θα είναι το χωριό της Καρβάλης με την εκκλησία του Άγιου Γρηγορίου του Θεολόγου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Προαιρετική συμμετοχή σε μια καταπληκτική βόλτα με το αερόστατο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε από ψηλά την τόσο ιδιόρρυθμη μοναδική και πανέμορφη Καππαδοκία.

3ηημέρα:Κόραμα –Ουτσχισάρ–Προκόπι
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την σημερινή μας ξενάγηση. Πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στο Μουσείο του Κοράματος. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Μ.Βασιλείου, του Άγιου Ονούφριου, την εκκλησία του Μήλου, των Σανδάλων, την Σκοτεινή εκκλησία καθώς και την Εκκλησία των Στεφάνων με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Μετά θα περάσουμε από το χωριό Ουτσχισάρ με τις Περιστερώνες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Πασαμάγκ και Ντερβέντόπου θα συναντήσουμε τις περίφημες «νεραϊδένιες καμινάδες» που χαρακτηρίζουν τα τοπία της Καππαδοκίας. Θα δούμε τη καμήλα, τα μανιτάρια, τις φώκιες κ.ά. Επόμενη επίσκεψη θα είναι η ακρόπολη του Προκοπίου. Θα επισκεφθούμε το σπίτι του Εσσάτ Πασά όπου έζησε αιχμάλωτος ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική εκδρομή στην Τούρκικη βραδιά με χορό της κοιλιάς και ποτό. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4ηημέρα: Σίνασσος – Μαλακοπή
Πρωινό και σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στη νοτια πλευρά της Καππαδοκίας. Πρώτος μας σταθμός η πιο καλοδιατηρημένη υπόγεια πολιτεία της Μαλακοπής. Κατά τη διάρκεια του 4ου αιώνα πΧ, ο Μέγας Αλέξανδρος κυρίευσε την περιοχή και 5.000 άνθρωποι ζούσανεκεί. Βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτωαπό την επιφάνεια του εδάφους και λαξεύτηκε στον εξαιρετικά μαλακό πωρόλιθο ενόςλόφου. Εδώ υπάρχουνυπόγειοι διάδρομοι, δωμάτια, αποθήκες και παρεκκλήσια που σχηματίζουν ολόκληρους πολυώροφους λαβύρινθους που συγκλονίζουν ακόμα και τον πιο αδιάφορο επισκέπτη. Επίσης θα δούμε τη εκκλησία των Άγιων Θεοδώρων στην οποία χοροστατεί ο Οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος. Στο γυρισμό θα περάσουμε από τη Σίνασσο. Είναι μια πόλη με εμφανή τα σημάδια της Ελληνικότητας και της Ορθοδοξίας. Μιλούσαν τα ομορφότερα και πλουσιότερα Ελληνικά, για το λόγο αυτό ονομάστηκε και «Αθήνα της Ανατολής». Στο κέντρο και στην αγορά της πόλης βρίσκεται ο ναός των Άγιων Κωνσταντίνου και Ελένης, που ήταν ο Καθεδρικός Ναός της Μητροπόλεως. Προαιρετική έξοδος για όσους θέλουν, στο χορό των Δερβίσηδων. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5ηημέρα:Καισάρεια–Ηράκλειο
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε μαζί με τις βαλίτσες μας για την Καισαρεία. Πρώτη μας επίσκεψη στο χωριό Τάλας και να δούμε και την εκκλησίατης Κοίμησηςτης Θεοτόκου του 19ουαιώνα. Ακολούθως θα πάμε στη Καισάρεια με την ακρόπολη της, που ήταν η πρωτεύουσα της Καππαδοκίας και θρησκευτικό και οικονομικό κέντρο του Καππαδοκικού Ελληνισμού. Ο Γρηγόριος Ναζιανζηνός, την αποκαλεί «περήφανη» πόλη. Το 370 ο επίσκοπος της Μέγας Βασίλειοςίδρυσε έξω από την πόλη, τη «Βασιλειάδα». Στη Χριστιανική εκείνη πολιτεία υπήρχε ορφανοτροφείο, πτωχοκομείο, γηροκομείο, λεπροκομείο, ξενώνες και επαγγελματικές σχολές. Το 1856 οι Τουρκόφωνοι ΈλληνεςΧριστιανοί της Καισαρείας εκκλησιάζονταν στους ναούς του Αγίου Νικολάου και του Άγιου Βασιλείου. Πλήθος από Σελτζούκικα μνημεία για όσους ενδιαφέρονται. Ελεύθερος χρόνος για τελευταίες αγορές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για το Ηράκλειο.

Τιμή κατ’ άτομο:

Τύπος δωματίου DINLER MUSTAFA HOTEL CROWNPLAZA
Δίκλινο 860 € 880 € 910 €
Τρίκλινο 850 € 870 €  –
Μονόκλινο 960 € 990 € 1.040 €

H τιμή περιλαμβάνει:

Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Ηράκλειο – Άγκυρα & Καισάρεια  – Ηράκλειο

Προσωπικό αντικείμενο, 8κιλη χειραποσκευή & παραδοτέα βαλίτσα 23 κιλών

Μία (1) διανυκτέρευση στην Άγκυρα στο ξενοδοχείο RadissonBlu

Τρείς (3 διανυκτερεύσεις στην Καππαδοκία σε ξενοδοχείο επιλογής σας

Στα ξενοδοχεία πρωινό και δείπνο (ημιδιατροφή)

Όλες οι εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελή πούλμαν και ελληνόφωνες ξεναγήσεις

Οι είσοδοι στους χώρους επίσκεψης σύμφωνα με  το πρόγραμμα

Οι δημοτικοί φόροι των  ξενοδοχείων

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

Φόρους αεροδρομίων 90€

Φιλοδωρήματα

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ από 21 έως 25 Μαρτίου, αεροπορικώς από Ηράκλειο

Discount:

Special offer